gebedsvlaggen, tsa-tsa’ s, tara’ s

Unieke gebedsvlaggen voor Tibet
Tarthang Tulku heeft de gebedsvlaggen ontworpen voor deze moeilijke tijden. Ze worden op bepaalde tijdstippen, samenhangend met de Tibetaanse kalender, gedrukt, bijvoorbeeld op de dag van de Volle Maan. De vlagen zijn 1.42 bij 1.07 cm, bedrukt met afbeeldingen en gebeden. Chevron-vormige wimpels in vijf verschillende kleuren van 46 cm wapperen in de wind ten bate van alle levende wezens. De afbeeldingen en gebeden zijn met de zeefdrukmethode op nylon zeildoek afgedrukt.

Omdat een gebedsvlag een heilig voorwerp is (Sacred Art) dient het met respect behandeld te worden. De vlag, noch de
chevrons, mogen met de grond in aanraking komen. Als dat per ongeluk toch gebeurt, houd dan de vlag even tegen het
voorhoofd aan, terwijl men een goede wens doet voor het welzijn van alle levende wezens.

Bestellen
U mailt uw naam en adresgegevens naar Tiibetan Aid Project: info@tibetan-aid.nl info@tibetan-aid.nl . U maakt een bedrag van 88 euro
(inclusief verzendkosten) over naar de rekening van Tibetan Aid Project te Amsterdam, NL32INGB0006622895. De vlag wordt
per post naar het door u vermelde adres gestuurd.

 

Witte Tara Tsa Tsa’s
Een oude Tibetaanse legende vertelt dat de Witte en de Groene Tara ontstonden uit de tranen van de grote Bodhisattva van Oneindig Mededogen, Avalokiteshvara, toen hij huilde om de grote pijn en het onophoudelijke lijden van de levende wezens in onze wereld.
De vredevolle Witte Tara is als een moederfiguur. Zij geeft moed en kracht om moeilijkheden te overwinnen, maar ook om te accepteren en het beste van iedere situatie te maken, om door te zetten als we veranderingen ondergaan. Haar grootste gift is dat ze ons helpt bij het cultiveren van de innerlijke, vanzelfsprekende goedheid van ons hart: te kunnen kijken met de ogen van een ander, zich kunnen verplaatsen in het leven en lijden van een ander – met de diepe wens die ander van het lijden te bevrijden.

De Witte Tara is zeer geliefd onder de Tibetanen; er zijn thanka’s van de Witte Tara, Witte Tara beelden en ook tsa tsa’s van
de Witte Tara. Tsa tsa’s worden beschouwd als heilige afbeeldingen die de beoefening kunnen ondersteunen. Het maken van een tsa tsa, het aanbieden van een tsa tsa en het doneren voor een tsa tsa is een goede daad voor het welzijn van alle levende wezens. Ze worden op het altaar gezet of in de boekenkast tegen de boeken aan.

Om de rijke Tibetaanse cultuur te kunnen steunen biedt het Tibetan Aid Project (TAP) tsa tsa’s van de Witte Tara aan. Om er
een te hebben en op de boekenplank te zetten hoeft men geen beoefenaar te zijn.
De tsa tsa’s van de Witte Tara voor TAP zijn van klei, stuk voor stuk gemaakt met een mal, gebakken op 1000 graden en
beschilderd met verf op waterbasis. Ze zijn in de vorm van een tablet van 8.5 cm hoog, 6 cm breed. Ieder exemplaar is uniek.

De tsa tsa’s van de Witte Tara zijn te verkrijgen bij de Lotus Design winkel van het Nyingma Centrum Amsterdam, voor een
donatie aan het Tibetan Aid Project van minimaal 15 euro. Voor als u op zoek bent naar een betekenisvol, ‘sprekend’ cadeau !

 

 

 

Reacties zijn gesloten.