[Home]
[Doelstelling]
[Voorgeschiedenis]
[Projecten]
[Tentoonstelling]
[Nieuwsbrief]
[Foto's]
[Vrijwilligerswerk]
[Steun TAP]


Postbank 66.22.895

Reguliersgracht 25
1017 LJ Amsterdam
T 020 620 5207
F 020 622 7143

E
info@tibetan-aid.nl


TAP Verenigde Staten

Wbwww.tibetanaidproject.org
EbTAP@TibetanAidProject.org 

 

Projecten
Uitdelen van Tibetaanse teksten, kunstreproducties (thanka’s) en gebedsmolens
Met de hulp van vrijwilligers worden door TAP (in samenwerking met Yeshe De Publishing), Tibetaans boeddhistische teksten en thanka’s gedrukt en gebedsmolens gemaakt die worden uitgedeeld onder de Tibetaanse vluchtelingen. Deze traditionele middelen zijn het gereedschap op het spirituele pad en zijn uniek voor de Tibetaanse traditie. Tot nu toe heeft TAP meer dan 700.000 boeken, 750.000 kunstreproducties en 60.000 gebedsmolens onder de Tibetanen uitgedeeld.

 

 

 

 

Instandhouden van de Tibetaanse tradities
TAP sponsort Tibetaanse ceremonies voor wereldvrede in boeddhistische pelgrimsplaatsen in India en Nepal. Jaarlijks bezoeken tienduizenden Tibetaanse vluchtelingen deze ceremonies, waarvan de Nyingma Wereldvredesceremonie in Bodhgaya, India, een van de grootste is.

Daarnaast sponsort TAP de organisatie van religieuze ceremonies in Tibetaanse kloosters in India, Nepal en Tibet. Zo krijgen zij de beschikking over wat extra’s en tegelijkertijd kunnen zij zich toeleggen op beoefening en studie.

 

Steun aan Tibetaanse kloosters en hermitages
Ondanks de moeilijke omstandigheden zijn er door de Tibetanen buiten Tibet honderden kloosters gebouwd. Monniken en nonnen proberen hier een levenswijze te herscheppen die in Tibet bijna geheel verloren is gegaan. Maar ondanks de inspanningen en toewijding van de kloosterlingen kampen de meeste kloosters met geldgebrek en hebben moeite om hun spirituele traditie te laten voortbestaan en over te dragen aan de jongere generaties Tibetanen.
TAP verleent financiële steun aan Tibetaanse kloosters en hermitages in en buiten Tibet.

 

Humanitaire Hulp
Overal in het Himalaya-gebergte, in India en in Tibet, kost het de mensen grote moeite om te overleven en worden individuele lama’s, monniken en nonnen geconfronteerd met tal van problemen (o.a. op het gebied van de gezondheidszorg). TAP staat hen bij in tijden van nood.