[Home]
[Doelstelling]
[Voorgeschiedenis]
[Projecten]
[Tentoonstelling]
[Nieuwsbrief]
[Foto's]
[Vrijwilligerswerk]
[Steun TAP]


Postbank 66.22.895

Reguliersgracht 25
1017 LJ Amsterdam
T 020 620 5207
F 020 622 7143

E
info@tibetan-aid.nl


TAP Verenigde Staten

Wbwww.tibetanaidproject.org
EbTAP@TibetanAidProject.org 

 

Al meer dan 30 jaar Tibetan Aid Project !


Tibetan Aid Project (TAP) is in 1969 opgericht door de Tibetaanse lama Tarthang Tulku met als doel de Tibetanen te helpen bij hun pogingen hun cultuur te behouden, en hun traditie van wijsheid en mededogen te delen met de rest van de wereld.

In Tibet worden de studie en beoefening van het Tibetaans boeddhisme door de Chinese bezetter onderdrukt, en zelfs het bestuderen van de Tibetaanse taal wordt vrijwel onmogelijk gemaakt.
Als wij hiertegen niets ondernemen zal de Tibetaanse cultuur binnen afzienbare tijd uit de wereld verdwijnen, en zal het unieke spirituele pad van de Tibetaans boeddhistische traditie verloren gaan!

 

Wat doet Tibetan Aid Project ?


Tibetan Aid Project (TAP) is in 1969 opgericht door de Tibetaanse lama Tarthang Tulku en heeft de afgelopen dertig jaar de Tibetanen bijgestaan in hun moedige pogingen hun cultuur te behouden en hun traditie van wijsheid en mededogen te delen met de rest van de wereld. TAP verleent de Tibetaanse vluchtelingen financiële steun voor het bouwen van kloosters, scholen en stoepa's, sponsort traditionele ceremonies en verstrekt gratis studieboeken, gebedsmolens en thanka's. De Tibetaans boeddhistische teksten en kunstreproducties die TAP ieder jaar uitdeelt onder de vluchtelingen, zijn het gereedschap op het spirituele pad en zijn uniek voor de Tibetaanse traditie. Deze geschenken worden met een overweldigende dankbaarheid in ontvangst genomen - het levende bewijs dat de beste hulp die wij de Tibetanen kunnen bieden, bestaat uit onze financiële steun voor het voortbestaan van hun boeddistisch erfgoed. Daarnaast biedt TAP hulp aan monniken en nonnen in Tibet en daarbuiten. Tibetaanse monniken en nonnen leven uiterst eenvoudig, en toch is het voor hen dikwijls moeilijk om voor zichzelf te zorgen. Kloosterlingen zijn afhankelijk van offergaven om in hun levensbehoeften te voorzien en het komt helaas voor dat het monniken of nonnen ontbreekt aan de meest elementaire benodigdheden voor hun beoefening, zoals wierook en kaarsen, een extra pij, een paar schoenen of een warme deken. Sommigen zijn zelfs genoodzaakt hun religieuze roeping op te geven.
 

TAP verleent de Tibetaanse vluchtelingen financiële steun voor het bouwen van kloosters, scholen en stoepa’s, sponsort traditionele ceremonies en verstrekt gratis studieboeken, gebedsmolens en thanka’s.